Ads 468x60px

1 Eylül 2014 Pazartesi

Sütlü Çorba Tarifi

Sütü çok seven biri olarak söyleyebilirim ki bu çorba tam süt severlere göre.

Özellikle bebekli ailelere tavsiye ederim. Yapımı çok pratik ve bebekler buna bayılıyor. İştahı berbat olan Burak bile bu çorbayı içerken ağzını kocaman açıyor, ben de zevkten dört köşe oluyorum.

                                    

Pişirme süresi: 25 dakika
Lezzet: 10 numara

Malzemeler:
  • 1 Su bardağı arpa şehriyesi
  • 1,5 Su bardağı Su
  • 1 Lt. Süt
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe göre)
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ (isteğe göre)
Yapılışı:

Önce bir su bardağı arpa şehriyesini su kaynayana kadar orta ateşte haşlıyoruz. Şehriyeler suyu emiyor ve iyice şişiyor.
Daha sonra 1 lt. sütü tencereye ekliyoruz ve süt kaynayana kadar ara ara karıştırıyoruz. Süt kaynadıktan sonra ateşin altını kısıp 15 dk. kadar karıştırıyoruz ki şehriyelerle süt iyice bütünleşsin. 
Bir tavada da pul biberi yağda kızartıyoruz ve çorbamıza ekliyoruz.

Daha sonra da afiyetle içiyoruz çorbamızı.

Çorbayı hemen içmezseniz biraz katılaşabiliyor. Isıtırken biraz daha süt ekleyip kıvamını istediğinizi gibi ayarlayabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe