Ads 468x60px

9 Eylül 2014 Salı

Film Tavsiyesi - Sin City: A Dame To Kill For


Frank Miller ve Robert Rodriguez'in yönettiği çizgi roman Sin City'nin, ikinci filmi "A Dame To Kill For " 'u dün akşam itibariyle izleme fırsatını yakaladım.


Bana göre gerçekten çok başarılı olmasına rağmen, imdb puanı ilk filme göre oldukça aşağılarda kalmıştır. Bunun nedeni belki de ilk filmden bu yana aradan 9 yıl geçmiş olması olabilir.

Filmin 3 boyutlu olması da, bence çok güzel bir derinlik katmış.Bazı filmlerin 3 boyutlu izlenmesini gereksiz buluyorum, ama bu film 3 boyutlu olarak tercih edilmeli bence.

Filmdeki "Ava" (Eva Green) karakteri ne kadar baskın ve dikkat çekici olsa da, benim favori kadın karakterim Jessica Alba'nın oynadığı "Nancy" 'di. Özellikle dans sahneleri siyah beyaz bir film için çok renkliydi diyebilirim.


Ve tabi ki Marv...Umarım serinin 3. filmde de bol bol görürüz seni.


Siyah beyaz görüntülerdeki ara ara renklendirme numaralarının filme kazandırdığı estetik de gene fazlasıyla dikkat çekiyor. Bir bakmışsınız Ava'nın elbisesi sadece renklendirilmişken, bir başka sahnede gözleri ön plana çıkarılıyor. 

Alternatif bir dünya da yer alan Günah Şehri'nin 2. filmi, her ne kadar bir çok kişi tarafından eleştirilse de, film noir tarzının en güzel örneklerinden biri...Aşk, ihtiras, kadınlar, güç ve tabi ki bolca kan... 

İzlenmeli...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe