Ads 468x60px

7 Ekim 2013 Pazartesi

İmdat Saç Kesiyorlar!

Dün oğlumuzun 1 senelik hayatında bir ilki gerçekleştirdik. Berbere gidip saçımızı kestirdik. Bana kalsa uzunca bir süre geciktirecektim bu hadiseyi, kıyamayacaktım yumuşacık saçlara ama gözü kulağı kapanmıştı iyice. Gözlerini sık sık ovuşturduğundan, rahatsız oluyordur diye öne aldık berber programımızı.

Bayram Bal Kids Palladium’da sadece minik adam ve minik bayanların kuaförü olarak çalışıyor. İçerisi rengarenk, cıvıl cıvıl. Sanki bir oyuncakçı dükkana giriyormuşsunuz hissi uyandırıyor ilk başta. Oyuncaklar, televizyon derken Burak’ın da keyfi iyice yerine gelmiş oldu.

Pazar günü olduğu için sıra vardı. Biz de sırada beklerken oyuncaklarla vakit geçirdik. Burak’ı ortama alıştırmaya çalıştık.

Nihayet sıra bize geldi ve koltuğumuza oturduk. İlk önce çizgi film karakterli önlüğümüzü giydirdiler. Burak bu tarz şeylerden hiç hoşlanmaz. Mama önlüğü, şapka, kalın kıyafetler hep sıkıntı veriyor, anında kurtulma çalışmalarına başlıyor. Bu nedenle orda da önlüğü takarken baya zorlandık. 

Ve ilk makas darbesi atıldığı anda ilk çığlığımız da atıldı. O kadar huzursuz oldu ki…Dört taraftan Burak’ı tutmaya çalışanlar, oyun yapanlar seferber oldu. Saçını kestirmeye gelen 6 yaşlarında bir çocuk Ben-Ten’in maceralarını anlatmaya çalıştı. Başka bir anne oyuncaklarla sakinleştirmeye çalıştı. Eşim Burak’ı güldürmeye çalışırken berber de 8 şeklini girerek, oğlumun saçlarını kesmeye çalışıyordu. Bu tabloda benim görevim de curcunayı kameraya almaktı.


Burak kaçmak için kendini geriye attı, ileriye attı, ayağa kalktı… En son kaçamayınca hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı. Bunca hareketliliğin sonucu saçı biraz yamuk oldu tabi. Ama yine de çok şirindi. En azından gözüne saç girme derdimiz kalmadı. Ayrıca saçı kesildikten sonra gözüme daha büyümüş geldi oğlum. Sanki koca adam olmuş o bebeklikten sıyrılmış gibiydi. 


Gelelim hizmet kalitesine. Bayram Bal Kids bize "Saç Kesim Sertifikası"nı verdi ve evimize döndük. Hatıra olarak sertifika gerçekten çok sevimli bir düşünce. Üzerinde oğlumun bir tutam bebek saçı da bulunuyor. Ama bundan sonraki saç kesimlerimizde Bayram Bal Kids’i tercih etmem.  Neden mi? Çünkü sadece çocuklar için yapılan kuaförde, çocukları sakinleştirmek için bir çok yol bilmeleri gerekir diye düşünüyorum. Onu da yapamıyorsalar, o zaman çocuk kuaförü olmanın mantığı ne ki? Burak rahat durmadığı için bazı yerleri yamuk kesildi. Düşününce ben de yapabilirim bunu diyorsun. Hatta biraz video izlesem ordan burdan, daha iyisini bile yapabilirim Burak’a çaktırmadan. Saç kesiminden sonra Burak çok ağladığı için ensesindeki saçları da biz temizledik. Bunları göz önünde bulundurunca fiyat olarak da oldukça tuzlu olmasını gereksiz bulduk. (35 TL).

Yine de güzel bir deneyimdi bizim için. İlk olması ve kesim sonrası saçlarının bir sertifikayla verilmiş olması Bayram Bal Kids’in tercih sebebi olabilir. Ama sonraki saç kesimlerinde doğru mahalle berberine :). Umudumuz daha az gözyaşları ile birlikte… 


1 yorum:

 

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe