Ads 468x60px

23 Ekim 2013 Çarşamba

Bayram'da Kuzum ve Ailem

Hareketli, neşeli, dolu dolu bir Kurban Bayramını geride bıraktık. Bu bayramı oğlum ve eşimle Konya’da geçirdik.
Oğlumun babaannesi, dedesi, halaları ve kuzenleriyle birlikte kocaman bir aileydik. Oyunlar, eğlenceler ve lezzetli yemekler eksik olmadı :)
Uçakla gittik Konya’ya ve Burak bize büyümüş olduğunu ispatladı. Ramazan Bayramındaki zor yolculuğumuzun aksine bu bayram uçakta çok rahattık. Burak uyudu yol boyunca. Konya ‘ya vardığımızda Burak önce biraz tedirgin oldu ama hemen alıştı. Ramazan Bayramında tanıştığı balkondaki kediyi hatırladı ve direkt miyavlayarak balkona hamle yaptı.

Herkes çok özlemiş oğlumu. Önce bol bol hasret giderdik. Yeğenler gelince de başladı cümbüş. Eşimin  4 tane yeğeni var. Yaşları 3.5 ay, 12, 13 ve 15. Burak onlarla oyunlar oynadı ve tüm marifetlerini sergiledi. Kalabalıkta çocuklar çok hızlı gelişiyor gerçekten. 3 gün de bir sürü kelime ekledik haznemize… En güzeli de “Annneemm” demesiydi tabi ki :)
Küçük halamız Burak için çok güzel bir 13. Ay kutlama partisi hazırlamış. Önce salona giden yol tea-light mumlarla süslenmiş, sonra salon birçok Burak fotoğrafıyla ve balonlarla doldurulmuş ve üzerinde yine Burak’ın fotoğrafı olan kocaman enfes bir pasta hazırlatmış. Hepimiz afiyetle çaylarımızı içip pastamızı yedik neşeyle :)



Eşimle ben her türlü oyuna zafiyetimiz olduğundan Konya’ya gittiğimizde çocuklarla oynamak için oyun alırız. Bu bayram aldığımız oyunlarda mancala ve monopolydi.
Monopoly hemen hemen herkesin bildiği pullu zarlı emlak oyunu. 
Mancala ise eski bir Osmanlı zeka oyunu. Daha önce telefonumuzda oynamıştık ve çok beğenmiştik. Bu oyun artık seçmeli ders olarak öğrencilerin müfredatlarına da eklenmiş. Bence iyi bir seçim olmuş. Satranç gibi bu tarz oyunlarında çocuklara öğretilmesi ve unutulmaması güzel.
Oyun için gereken temel beceriler:

1- Kurnazlık
2- Uyanıklık
3- Önceden görme
4- Esneklik
5- Direnme
6- Sağgörü
7- Bellek



Mancala ile ilgili başka güzel ve ayrıntı bilgileri de burdan bulabilirsiniz:
Mancala iki kişilik bir oyun. Kalabalık olduğumuz için genelde Monopoly’e sardık. Burak uyuduktan sonra akşam saat 9 da oynamaya başlayıp gece yarılarına kadar  devam ettik. En kötüsünü de Konya’da kaldığımız son gece yaptık. Yine akşam 9 gibi başladık. Oyunda saat 12:30 gibi sadece eşim ve ben kaldık. İkimizin rövanşı sabah  4:30’a kadar sürdü. Çocuklarda bu süre içinde bizi izlediler heyecanla. Oyunu ne kadar  ben kazanmış olsam da (herkesin görüşü bu yönde) eşimle beraberlik konusunda anlaştık. Çünkü 2 saat sonra İstanbul uçağımıza yetişmemiz gerekiyordu :)
E tabi ertesi gün dağılmıştık uykusuzluktan. Burak cin gibi etrafımızda dolaşırken biz ayakta uyuduk tüm gün.
Bir bayramı daha böylece sonlandırdık. 9 günlük tatil, tatlı bir yorgunlukla bitmiş oldu.
Önümüzdeki bayramlara bakacağız artık :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe