Ads 468x60px

7 Ağustos 2014 Perşembe

Kitap Tavsiyesi - Mucizeler Çağı


Bir gün 25 saat olsaydı ne değişirdi?Peki ya 32 saat? 48 saat? 56 
saat?..Dünyanın dönme hızı yavaşlıyor...Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak


Yazar: Karen Thompson Walker
Orjinal Adı: The Age of Miracles
Yayın Tarihi: Şubat 2014

Fantastik kitapları çok sevsem de kitabı okuduğumda anladım ki aslında ana kurgu insan ilişkileri üzerine. Yaşanan kıyamet senaryosu kitapta ikinci plana alınmış. Bir aksiyonla karşılaşacağım derken, bambaşka konulara girip - çıktım zihnimde.

Kitap sadece yetişkinlere değil, kitaptaki karakterlerin yaşı itibariyle de özellikle gençlere daha çok hitap ediyor diyebilirim.

Çok akıcı bir dilde yazılmış ve dünyada olup bitene dikkat çekilmesi gereken şeyleri çok güzel vurgulamış bir kitap.

Kitabın konusu; bir sabah 11 yaşındaki Julia ve ailesi haberlerde dünyanın dönüşünün yavaşlamaya başladığını öğrenir. Günler, geceler gittikçe uzamakta, yer çekimi kuvveti değişmekte ve doğa yok olmaktadır. Başta bir gün 24 saatken, daha sonra hızla saatler uzamaya başlar.

Fazla güneş ışığı almaya başlayan bitkiler ölür, yer çekiminin değişmesiyle birlikte önce kuşlar ölmeye başlar, daha sonra hayvanlar ve insanlar...

Arka planda böyle bir senaryo düşünün. Ama ön tarafta da hikayeyi anlatan 11 yaşındaki Julie, yeni dünya düzenine alışmaya çalışırken, ailesiyle yaşadığı psikolojik sorunları ve çevresindeki insanların karakterlerindeki değişimi bize anlatıyor.

Kitapta en çok ilgimi çeken bölümlerden biri de eski saatte yaşayanlarla, yeni saat düzenine göre yaşayan insanların arasındaki çatışma oldu.

Ve tabi ki bir diğer konuda kurgunun aslında gerçek olabilme ihtimaliydi. Yaşadığımız dünyayı nasıl mahvettiğimizi ve bunun sonuçlarını hiç düşünmediğimizi yüzümüze tokat gibi vuruyor kitap.

Biraz da alıntılara göz atalım:

"Milyonlarca uğur böceği sahaya inince futbol maçımız iptal edilmişti. Güzellik bile çok fazla olduğu zaman ürkütücü olabiliyordu. "
---
''Bu hayatta yapmak zorunda olduğun tek şey ölmektir,'' diye cevap verdi Bayan Pinsky. Bu onun en sevdiği sözlerinden biriydi. ''Kalan her şey seçimine kalmıştır.''

Bir yaz akşamı kafam çok yorulmadan, çok vaktimi almayan ama yine de biraz beni etkileyen bir kitap olsa da okusam derseniz Mucizeler Çağı tam size göre.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe