Ads 468x60px

15 Ağustos 2014 Cuma

Film Tavsiyesi - Hodejegerne - Headhunters

Amerikan filmleri haricinde film sevmeyenler... İşte bu önerim tam size göre. Gelin bu filmle başka ülkelerin de gayet güzel senaryo ve oyunculukları olabileceğine şahit olun :)

Film daha önce İstanbul Film Festivali kapsamında gösterilmişti. Festivale çok yakışan bir film olduğunu da söylemek yanlış olmayacaktır.



İddalı bir girişten sonra biraz filmden bahsetmek istiyorum.

Orjinal Adı: Hodejegerne - (Türkçe'ye Kafa Avcıları olarak çevrilmiş)  Jo Nesbo'nun kitabından beyazperdeye aktarılmış 2011 yapımlı Norveç filmi; bir sanat hırsızının başından geçen traji komik olayları ele alıyor.  Film boyunca kim dost, kim düşman hep bir merak içinde bırakıyor seyirciyi.


Aksiyon bol, dozajı iyi ayarlanmış kanlı bir film. Bazı sahnelerde dehşete düşüp bazı sahnelerde de güle biliyorsunuz. Filmin sonunda ne olacağını da tahmin etmek neredeyse imkansız. E bir filmden daha ne beklersiniz ki?

Filmin kötü rol karakterini canlandıran Nikolaj Coster-Waldau filmin hakkını çok iyi vermiş bence. Kötü rol bir insana bu kadar yakışır.


Kafa Avcıları'nı oldukça yoğun  geçen bir haftanın ardından,  bir cuma akşamı ayaklarınızı uzatıp izleyerek, hafta sonuna bomba gibi başlayabilirsiniz.

Son olarak;

***Adım Roger Brown.
Boyum 1.68.

*** Ve bir şey daha...

***...bu boy bana yeter de
artar bile.

Edit: İlla da Amerikan filmi diye tutturanlar, film Hollywood'un da ilgisini çekmiş ki, yakın zamanda Amerikan filmi olarak da vizyona girecekmiş. Bilgilerinize,


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe