Ads 468x60px

10 Ekim 2014 Cuma

Film Tavsiyesi - Following

"Kara Şövalye", "Başlangıç", "Memento", "Insomnia" gibi çok başarılı filmlerin yapımcı ve yönetmeni Christopher Nolan'nın ilk filmi olarak bilinen "Takip" -(Following) filmini izledim geçen gün. 


IMDB puanı:7.6 olan film; 1998 yılında çok düşük bir bütçeyle siyah beyaz olarak çekilmiş. Bugün Nolan, Hollywood'un en prestijli yönetmenlerinden biri olmasına rağmen, o zamanlar bütçe sıkıntısından dolayı oyuncu olarak kendi yakın çevresindeki arkadaşlarını oynatmış filminde.

Nolan, o zamandan bu zamana kadar çok yol kat etmişse de, bu filmi izledikten sonra da bu adamın ileride ne kadar  iyi bir yönetmen olacağını da tahmin etmek zor değilmiş.

Konusu da karakterleri de orjinal olan filmden biraz bahsedelim:

Yazar olarak geçimini sağlayan başrol oyuncumuz bir türlü iş kariyerinde başarı sağlayamamıştır ve kendi içinde çıkmaza girmiştir. Bu dönemde insanları takip ederek onların hikayelerini düşünmeyi hobi edinmiştir. Ama kısa süre içinde bu bir saplantı haline gelir.


Takip ettiği kişilerden biri olan Cobb, takip edildiğini anlar ve yazarımızla konuşmaya başlar. Cobb iyi giyinimli, profesyonel bir hırsızdır. İnsanların evine girerek onların yaşamlarına müdahale etmeyi ve etki bırakmayı çok sevmektedir. Ve şimdi de yanına arkadaş olarak yazarımızı alır.


Beraber girdikleri bir evde sarışın bir kadının hayatına dahil olurlar. Ama görünen hiç bir şey göründüğü gibi değildir. Yazarımızın başı belaya girer.

Olaylar...Olaylar...

Benim tavsiyem filmi izleyin. İlginç bir konu ve sürprizli bir son sizi bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe