Ads 468x60px

14 Mayıs 2014 Çarşamba

La Vie En Rose - Yeniköy

Uzun zamandır yazmaya fırsat bulamamıştım. Ama La Vien Rose'yi keşfettikten sonra paylaşmasam ayıp olacaktı.

Geçen hafta keşfettim burayı. La Vien Rose - Pembe Hayat. Tam da ismi gibi bir mekan. Güzel bir bahçe pembeler, morlar içinde. Sıcak, güleryüzlü bir karşılama...
İstanbul'da çok yaygın olmayan bir konsept. Sadece ana yemek için değil, cupcake, cheesecake yemek için de ziyaret edilebilirsiniz burayı.

Biz 3 arkadaş gittik ve her şeyi ortaya söyledik. Yediğim her şey çok mu lezzetli olur bir mekanda? Gerçekten ortam, sunum, lezzetler muntazamdı.



Bir gün yolunuz düşerse işte size örnek menü:

Başlangıç:

İlk olarak zaten masaya sıcak ve farklı türlerde ekmek ve zeytinyağı servis ediliyor. Ekmekler özel yapım ve tatları çok güzeldi. Bence başlangıç için yeterli bir seçenek ama yetmez bana derseniz ikinci alternatif:

Çıtır Tavuklar - Fiyat:22 TL

Eğer 2 kişiden fazla iseniz ortaya söyleyebileceğiniz bir seçenek. Aksi takdirde tek başına bir ana yemek niteliğinde olduğu için çok gelebilir. Tavuklar iki farklı harçla panelenmiş. Yanında farklı soslarla servis ediliyor.

Ana Yemek Alternatifleri:

Ben sadece denediklerimi yazacağım buraya. Ama eminim hepsi ayrı güzeldir.

Barbecue Pizza - Fiyat:25 TL

Yediğim en iyi pizza olabilir. Siparişi verirken böyle bir yerde pizza iyi olur mu acaba endişesiyle verdik. Sonuç şaşırtıcıydı.

İçinde bonfile,mantar,mozerella, barbekü sos,soğan ve roka bulunuyor. Elde açılan hamurla pizza çıtır çıtır ve çok lezzetliydi. Pizzayı denemeden mekandan ayrılmayın derim :)

Mushroom Burger - Fiyat 29 TL

Burger olarak standardın kesinlikle üstünde ve farklı bir konseptte. Üstünde her zaman bildiğimiz hamburger ekmeği değilde normal ekmek var. Lezzet olarak gayet başarılıydı ama ilk tercihim olacak bir burger değildi. 
Daha önceki yazımda ki Biber Burger hala favorim :)




Tatlı Alternatifleri:

Yemekte bu aşamaya geldiyseniz serbest takılın :). Hepsi birbirinden enfes gözüken tatlılardan zaten gözünüz dönüyor. Ama mekanın en başaırılı tatlısı Banana Pudding bence. Daha önce bu tatlıyı Cookshop'ta da yemiştim. İçinde biskuviler ve muz parçaları olan bir pudding. Ama Cookshop'tan daha lezzetliydi kesinlikle.

Çok renkli çilekli pastalar, macaronlar, muffinler, cheesecakeler ve cupcakeler de diğer alternatifler. 


Banana Pudding - Fiyat 14 TL



Bir diğer favorim de çilekli ıslak kekli pasta -  "Love" - Fiyat 16 TL


                               

Çilekli kremalı yumuşacık bir pasta.

Deneyin, denetin efendim.

Saygılar,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe